EL SOMNI DE LA DEESSA TERRA

EL SOMNI DE LA DEESSA TERRA
La dama dorment, Museu Arqueològic de Malta. Fotografia de l'autor del bloc

dimecres, 1 de gener del 2014

EL SUEÑO DE LA DIOSA TIERRA/THE DREAM OF EARTH GODDESS

La dama dorment, Museu Arqueològic de Malta. Fotografia de l'autor del bloc



Aquest lloc que visites pretén mostrar que hi ha espais, estats que sempre han estat sagrats, punts existencials en els que els essers humans han copsat l’espiritualitat que emana de la Mare Terra i de les seves pròpies vides.  El podríem descriure també com un espai de reflexió antropològica del que és sagrat. 

També us vol sorprendre en l’abundància d’indrets, símbols i aspectes vitals relacionats amb la Deessa Mare que han continuat sent sagrats per la influència del cristianisme. La pàtina d’aquesta religió, que en els seus inicis va ser perseguida i va ser considerada com una heretgia, va aconseguir parcialment amagar tot allò pagà que ara era perseguit. Els perseguits van passar a ser perseguidors d’allò que creien que era heretge o que s’apartava de l’autèntica veritat. Però en el seu intent d’amagar allò que no devia existir, van aconseguir perpetuar la sacralitat d’allò que probablement no hagués arribat a ser-ho fins els nostres dies.

Finalment aquest espai aspira a que gaudiu del descobriment; intentarem trobar l’equilibri just entre el que és seriós i rigorós (sense arribar a ser monòton i pesat) amb el que és curiós, sorprenent i poc conegut (sense arribar a deixar volar la fantasia desmesuradament, fent afirmacions que no tenen cap base històrica ni científica). Us intentarem mostrar evidències que us puguin fer dubtar d’alguns dels aspectes històrics oficials, no tant perquè algú ens hagi explicat les coses d’una altra manera, més bé perquè potser hi ha matisos que no han estat explicats, o s’han explicat amb massa superficialitat. Fonamentalment ho diem per l’autèntica importància que ha tingut l’antiga religió que gira al voltant de la imatge polièdrica de la Deessa Mare o Deessa Terra. Aquestes evidències provenen d’èpoques diverses, des de l’Antiguitat, passant per l’Edat Mitjana i l’Època Moderna i arriben fins a l’actualitat.

Dins d’aquest blog trobareu també diversos fragments d’una obra de recerca sobre la figura de la Deessa Mare i la seva posterior cristianització, que esperem que gràcies al vostre interès pugui arribar a ser publicada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada